Banking Jobs IBPS Questions

Sep 20, 2013

2013 Current Affairs Questions

Practice Exercise - 348 [ Current Affairs ]
1.Who is the present CEO of National Spot Exchange Limited?
1. Saji Cherian
2. Ramesh Bhargab
3. Parineeta Mukherjee
4. Soham Kapoor
5. None of these
Answer : 1
2.Recently Bajrang Kumar won a medal at World Wrestling Championship. Which medal did he win?
1. Gold
2. Platinum
3. Silver
4. Bronze
5. None of these
Answer : 4
3.Who is the Prime Minister of Australia now?
1. Tony Abbott
2. Tony D'Souza
3. Tony Mark
4. Tony Blayer
5. None of these
Answer : 1
4.Recently Federal Bank Limited launched FedBook. What is FedBook?
1. Credit Card
2. Debit Card
3. Car Loan
4. Electronic Passbook
5. None of these
Answer : 4
5.Nobel Literature Laureate Seamus Heaney belongs to which country?
1. Ireland
2. Netherlands
3. England
4. Pakistan
5. None of these
Answer : 1

6.Recently scientist discover a new heavy super element. What is its name?
1. Protium
2. Ununpentium
3. Soradium
4. Uniaum
5. None of these
Answer : 2
7.Who is the present CMD of Central Bank of India?
1. Rajeev Rishi
2. Sanjeeb Goyel
3. Sam Batra
4. Sonali Kumar
5. None of these
Answer : 1
8.Who is the current Foreign Secretary of India?
1. Sujatha Singh
2. Ajit Seth
3. S. K. Tripathi
4. Pulok Chatterjee
5. Mukul Roy
Answer : 1
9.Who among the following was a famous author of Sanskrit language?
1. Kalidas
2. Mirabai
3. Tuslidas
4. Jaidev
5. Vidyasagar
Answer : 1
10.Deepika Kumari's name is associated with ....................
1. Swimming
2. Archery
3. Billiards
4. Golf
5. Cricket
Answer : 2

2013 current affairs questions

current affairs 2013

current affairs questions and answers 2013

current affairs 2013 pdf
current affairs 2013 in hindi
current affairs 2013. current affairs questions and answers 2013. current affairs 2013 pdf. current affairs 2013 in hindi. current affairs 2013 pdf free download. current affairs september 2013.