Banking Jobs IBPS Questions

Sep 17, 2013

Current General Knowledge Questions and Answers

Practice Exercise - 343 [ General Knowledge Questions ]
1.Ms. Hillary Clinton who was on a visit to India in May 2012 is the Secretary of State of
1. Britain
2. France
3. USA
4. Germany
5. None of these
Answer : 3
2.The 6th World Water Forum was organised in March 2012 in
1. London
2. Tokyo
3. Perth
4. Berlin
5. Marseilles
Answer : 5
3.Which of the following is a Public Sector Undertaking?
1. AXIS Bank
2. Reliance Power
3. Hindustan Motor
4. Indian Oil Corporation
5. Ambuja Cement
Answer : 4
4.Which of the following countries had launched a Spy Satellite Kobalt-M in May 2012?
1. France
2. Chine
3. Iran
4. Russia
5. USA
Answer : 4
5.Which of the following countries is the newest member of FIFA?
1. South Sudan
2. Bangladesh
3. Brazil
4. Cuba
5. Chile
Answer : 1

6.Which of the following is the name of a Patton Tank developed in India?
1. Agni
2. Arjun
3. Shakti
4. Basant
5. Pawan
Answer : 2
7.Jim Yong Kim has taken over as the new President of ....................
1. World Bank
2. ADB
3. IMF
4. UNESCO
5. Bank of America
Answer : 1
8.How many members are nominated by the President of India to the Rajya Sabha?
1. 12
2. 14
3. 5
4. 1
5. 6
Answer : 12
9.Which of the following is a food grain grown in India?
1. Rose
2. Mustard
3. Sunflower
4. Banana
5. Paddy
Answer : 5
10.Dr. D. Subbarao is a well known name in the field of .....
1. Science & Technology
2. Politics
3. Sports
4. Banking
5. Literature
Answer : 4