Banking Jobs IBPS Questions

Sep 16, 2013

General Knowledge and Current Affairs

Practice Exercise - 341 [ General Awareness ]
1.Which of the following is the Currency of Bahrain?
1. Peso
2. Dinar
3. Riyal
4. Baht
5. Kwacha
Answer : 2
2.Which of the following organisation/bodies formulates the rule of international trade among/between the nations?
1. World Trade Organisation
2. Asian Development Bank
3. World Bank
4. United Nations Development Programme
5. International Monetary Fund
Answer : 1
3.Which of the following service is provided only by the RBI?
1. Compilation of Economic data
2. Issue of Currency notes
3. Purchase and sale of gold/gold coins
4. Sale of Demand Draft
5. Safe deposit lockers for keeping valuables
Answer : 2
4.Which of the following Committees/Task Force was set up to suggest reforms in Banking Sector?
1. Task force in Infrastructurre
2. Narasimham Committee
3. Rajinder Sachar Committee
4. Swaminathan Committee
5. None of these
Answer : 2
5.Pranab Mukherjee won the President Election against ............
1. P. A Sangma
2. Pratibha Patil
3. Hamid Ansari
4. A P J Abdul Kalam
5. None of these
Answer : 1
6.What is the full form of 'SEBI' ?
1. Secured Economic Bureau of India
2. Small Economy Based Investment
3. Securities and Exchange Board of India
4. Severe Ecological Balance and Internet
5. Society for Ecological Balance and Internet
Answer : 3

7.Which of the following is the Capital of Australia?
1. Perth
2. Sydney
3. Hobart
4. Drwin
5. Canberra
Answer : 5
8.Which of the following nation is not the member of OPEC?
1. Algeria
2. Iran
3. Libya
4. Qatar
5. France
Answer : 5
9.Mr. Christine Lagarde is the
1. Managing Director of the International Monetory Fund
2. President, World Bank
3. Secretary General of UNO
4. Foreign Minister of Russia
5. None of these
Answer : 1
10.Which of the following terms is used in the game of Football?
1. Baseline
2. Chop
3. Back Pass
4. Drop Shot
5. Grand Slam
Answer : 3

general knowledge and current affairs

general knowledge and current affairs pdf free download

general knowledge and current affairs 2013 pdf

general knowledge and current affairs relating to india and rajasthan
general knowledge and current affairs for bank exams
general knowledge and current affairs pdf free download general knowledge and current affairs 2013 pdf general knowledge and current affairs relating to india and rajasthan general knowledge and current affairs for bank exams general knowledge and current affairs online test general knowledge and current affairs january 2013