Banking Jobs IBPS Questions

Sep 27, 2013

2013 Current Affairs Questions and Answers

Practice Exercise - 355 [ General Awareness ]
1.Recently a news come to media Angela Merkel won in an election. In which country Angela Merkel belongs to?
1. USA
2. England
3. German
4. Singapore
5. None of these
Answer : 3
2.What is Infant Mortality Rate (IMR)?
1. The number of deaths of children less than one year of age per 1000 live births.
2. The number of deaths of children less than one year of age per 100 live births
3. The number of deaths of people less than one year of age per 1000 live births
4. The number of deaths of children less than one year of age per 10000 live births
5. None of these
Answer : 1
3.TCS recently going to open first All-Female BPO in which country?
1. Pakistan
2. India
3. Saudi Arabia
4. Iraq
5. Dubai
Answer : 3
4.Who is the recent chairman of World Gold Council?
1. Randall Oliphant
2. Sammual Hawl
3. Andrew Nickolson
4. Pravati Majumdar
5. None of these
Answer : 1
5.Who is the recent Executive Director of Mahindra & Mahindra?
1. Pawan Goenka
2. Ratan Tata
3. Lalit Modi
4. Mukesh Ambani
5. None of these
Answer : 1

6.Who wrote the book 'Gandhi Before India'?
1. Amitava Ghosh
2. Priyanka Mitra
3. Ramchandra Guha
4. Sailesh Pattra
5. None of these
Answer : 3
7.Form which year Seventh Central Pay Commission will be effective?
1. 2016
2. 2015
3. 2014
4. 2013
5. 2017
Answer : 1
8.Who win the 2013 Women's Table Tennis World Cup ?
1. Liu Shiwen
2. Wu Yang
3. Feng Tianwei
4. Jiang Huajun
5. None of these
Answer : 1
9.In which country G20 Summit 2013 took place?
1. Russia
2. England
3. India
4. Pakistan
5. Bangladesh
Answer : 1
10.Who is the recent chairperson of International Coffee Council?
1. Jawaid Akthar
2. Sobha Rahat
3. Purnima Milind
4. Arnab Majumdar
5. Ram Malhotra
Answer : 1

2013 current affairs questions and answers

current affairs questions and answers 2013 pdf

current affairs 2013 questions and answers in hindi

current affairs 2013 questions and answers free download
current affairs 2013 quiz questions and answers
current affairs questions and answers 2013 pdf. current affairs 2013 questions and answers in hindi. current affairs 2013 questions and answers free download. current affairs 2013 quiz questions and answers. general knowledge current affairs questions and answers 2013. current affairs 2013 questions and answers for kids. world current affairs 2013 quiz with answers. current affairs 2013 quiz with answers pdf.