Banking Jobs IBPS Questions

Oct 8, 2013

Current Affairs Quiz 07 October 2013

1.Which day is observed as International Day of Older Persons?
1. 01 October
2. O2 October
3. 03 October
4. 04 October
5. None of these
Answer : 1
2.Which Indian recently awarded with Friendship award by China?
1. Arnab Ghosh
2. Reshmi Gupta
3. Ravi Shankar Narsimhan
4. Neel Ketan Gupta
5. Sonakshi Sinha
Answer : 3
3.Who is recently Appointed as India's High Commissioner to United Kingdom?
1. Subir Mittal
2. Ranjan Gill
3. Suranjan Mathai
4. Ranjan Mathai
5. None of these
Answer : 4
4.Which day is observed as National Voluntary Blood Donation Day?
1. 01 October
2. 02 October
3. O3 October
4. 04 October
5. None of these
Answer : 1
5.Who is the author of the book Haunted by Fire: Essays on Caste, Class, Exploitation and Emancipation?
1. Mythily Sivaraman
2. Arundhati Roy
3. Amitava Ghosh
4. Chetan Bhagat
5. None of these
Answer : 1

6.Which day is observed as International Day of Non-Violence?
1. 02 October
2. 23 January
3. 15 August
4. 26 January
5. None of these
Answer : 1
7.Who is the recent CMD of Bharat Petroleum Corporation Limited?
1. S. Nagarjuna
2. P. Chidambaram
3. M Singh
4. S. Varadarajan
5. None of these
Answer : 4
8.What is the value of the Reference Rate of Rupee against US Dollar fixed by RBI?
1. 62.3505
2. 61.4050
3. 62.3541
4. 61.2547
5. 60.2347
Answer : 2
9.Which day is observed as World Habitat Day?
1. 07 October
2. 12 September
3. 12 January
4. 12 February
5. 14 November
Answer : 1
10.Who is the first Chairperson of SBI?
1. Susila Nire
2. Indu Kumari
3. Sulekha Dam
4. Durga Devi
5. Arundhati Bhattacharya
Answer : 5