Banking Jobs IBPS Questions

Oct 6, 2013

Current Affairs Quiz 06 October 2013

1.Who of the following won the Patrick Kavanagh Poetry Award 2013 recently?
1. Rafiq Kathwari
2. Rahamat Khan
3. Ibrahim Kabir
4. Sunyana Gambhir
5. None of these
Answer : Rafiq Kathwari
2.Swaran Singh Virk won which medal at 15th Asian Senior Rowing Championship?
1. Silver
2. Bronch
3. Gold
4. Nothing
5. None of these
Answer : 3
3.Who is recently appointed as Indian Premier League Chairman?
1. lalit Modi
2. N. Srinivasan
3. Ravi Shastri
4. Ranjib Biswal
5. None of these
Answer : 4
4.Which day is celebrated as World Heart Day?
1. 29 September
2. 30 September
3. 01 October
4. 02 October
5. 05 October
Answer : 1
5.Recently Venkat Rahul Ragala won weightlifting gold at Asian youth Games in Guangzhou. Form which state Venkat Rahul Ragala is from?
1. Kerala
2. Andhra Pradesh
3. Tamil Nadu
4. Karnataka
5. Bihar
Answer : 2

6.Who among the following is recently named as Brand Ambassador for National Tobacco Control Campaign?
1. Rahul Dravid
2. Sanjay Dutta
3. Sachin Tendulkar
4. Amitava Bachan
5. Puja Bhat
Answer : 1
7.Who of the following won Indira Gandhi Prize for Peace in 2013?
1. Kamala Khan
2. Johnson Sirleaf
3. Samir Pandey
4. Sultan Ahmed
5. Kabira Khastageer
Answer : 2
8.Who is the present president of iGate Corporation?
1. Ashok Vemuri
2. Ashok Basu
3. Ashok Tripathi
4. Ashok Banerjee
5. None of these
Answer : 1
9.Who is elected recently new President of Automotive Component Manufacturers Association of India?
1. Harish Saran
2. Harsha Menon
3. K K Menon
4. Harish Lakshman
5. None of these
Answer :4
10.Who is recently elected as the President of International Olympic Committee
1. Thomas Bach
2. Thomas Vennu
3. Jacques Rogge
4. Thomas Saron
5. None of these
Answer : 1