Banking Jobs IBPS Questions

Sep 19, 2013

Current General Knowledge Questions

Practice Exercise - 345 [ General Knowledge ]
1.Recently we knew that many people were killed by Sarin Gas in Syria. Where the Sarin Gas was originally developed?
1. Germany
2. Ghana
3. Bahrain
4. Iran
5. Pakistan
Answer : In Germany in 1938 developed as a insecticide
2.Who is the chairman of Electronics Corporation of India Limited appointed recently?
1. R. Raghaban
2. S. Sagar
3. P. Sudhakar
4. D. Chanda
5. P. Mukherjee
Answer : 3
3.What is the name of UK postal Service?
1. Speed Mail
2. Quick Mail
3. E-Mail
4. US Connect
5. Royal Mail
Answer : 5
4.Who is the present Union Minister of Shipping?
1. GK Vasan
2. Sachin Pilot
3. Adhir Choudhury
4. Rahul Gandhi
5. None of these
Answer : 1
5.Where the first Engineers Conclave took place in India in 17th September 2013?
1. Kolkata
2. New Delhi
3. Hyderabad
4. Mumbai
5. Chennai
Answer : 2

6.Recently a name Rohan Kokane come in the Guinness Book of World Records. Which game does he play?
1. Skating
2. Chess
3. Badminton
4. Cricket
5. Football
Answer : 1
7.Who recently won the Miss America Pageant contest?
1. Rita Barman
2. Priyana Mitra
3. Nina Davuluri
4. Nita Barua
5. None of these
Answer : 3
8.Commonwealth Games - 2014 will be organised in ...............
1. London
2. New Delhi
3. Glasgow
4. Toronto
5. Wellington
Answer : 3
9.Which of the following statements is True about Rashtriya Swasthya Bima Yojana launched by the Government of India?
1. This scheme is only for upto 14 years of age
2. Scheme was launched in 1983 but was withdrawn in 2000
3. In 12th Five Year Plan about 7 crore families will be provided insurance cover under the scheme
4. All those who are above 60 will get an insurance cover of Rs. 10 lakh
5. None of these
Answer : 3
10.What does the letter 'C' denotes in the term 'CBS' as used in banking operations?
1. Central
2. Critical
3. Commercial
4. Core
5. Capital
Answer : 4

current general knowledge questions

current general knowledge questions and answers 2013

current general knowledge questions and answers 2013 in hindi

current general knowledge questions and answers pdf
current general knowledge questions in hindi
current general knowledge questions and answers 2013. current general knowledge questions and answers 2013 in hindi. current general knowledge questions and answers pdf. current general knowledge questions in hindi.